Volgers

zondag 5 juli 2020

2020-07-04 | Ff snel oefenrondje


Kleintje vooraf

Was ik de afgelopen weken eenzaam en alleen aan de wandel, leuke en minder leuke routes, asfalt, klompenpaden of zomaar naar de garage dik 10 km verderop, vandaag gaat Brigitte gezellig weer mee en lopen we een route ergens om Ruurlo. 
Op de eerste rotonde treffen we elkaar al en laat ik haar pc hoofdtrekker galant voorgaan naar de P, nee niet bij het station, maar al voor de spoorwegovergang, want daar kost het niks 😊.


We gaan en al gauw lopen we het buitengebied in en komt het Brigitte allemaal bekend voor en breken we ons brein over wanneer we waar liepen alhier. Na de onbewaakte tingeling raken we verder van het pad en op "nieuwere" onverharde wegen. Toch komt het mij hier wel bekend voor en wanneer we bij een leuk, heel errug leuk gebouw komen met een uitnodigend reclamebord waarop de koffie en lekkernij wordt aangeprezen, is BB niet over te halen om hier bij de fantastische foodtruck een koffieshop in te lassen 😏. Helaas dus door en ik zwaai de meneer toe dat ik niks te vertellen heb ik deze. En zie, zo zijn de taken verdeelt en weer duidelijk!

Te leuk om niet even te stoppen

Na Kasteel Wiersse even bewonderd te hebben vanaf de gesloten poort draaien we om en vervolgen rap ons pad. Even breekt Luie Everdina voorzichtig door, dus snel, heel snel, wat plaatjes schieten! Altijd doen als de ☀️ er is.
We gaan van kleine buitenweggetjes over op grindpaden, zandpaden en ook de bospaden worden betreden. Het is een prachtige route door het mooie Achterhoek met even zoveel wederom mooie optrekjes. Welke zullen we vandaag eens nemen?


Na anderhalf uur kleppen, beppen, stappen en stilstaan wordt het tijd voor koffie. Zien we geen bankje, dan nemen we de komo toch en wel aan de Veengoot bij de oversteek naar andere zijde. Terwijl wij de schoolprestaties van ons jongvolk bespreken begint de Veengoot heel rustig aan iets voller te druppelen. We nemen nog maar een bakkie, hier zitten we nu nog beschut onder de lindebomen. Niet veel later moeten we toch opbreken, we hebben ietwat haast, dus aan het regenjack en doorrrrrr..... het schouwpad volgen tot de volgende brug. OkΓ©, pad? Welk pad? Waar dan? Hoe dan? De boer heeft zeker nog geen grasmaaier gekocht of niet betaald gekregen voor het onderhoud. Ondanks de korte benen neemt BB als altijd, het voortouw en waarschuwt voortijdig voor kuilen, gaten, stekels of slootkant. En stiekem lachen we alweer voor het geval dat .... πŸ˜‚. En bij gebrek aan groene spring beesten in het water zet Brigitte de achtervolging in op de groene vliegende-springers op het droge. En dat blijkt toch nog best lastig te zijn 😏.


Na dit oerwoud gaat het verder over betere weggetjes, paadjes en door bosjes, langs huisjes, diertjes, bomen en plantjes. Het tempo is lekker, het zweet loopt lekker mee dus de jas alweer uit en wanneer Brigitte aangeeft dat de volgende bank de onze wordt duikt even later zomaar in het bos een bankje op, verdekt opgesteld om de hoek. Wanneer wij ons settelen en druk doende zijn onze rugzakken te legen, maken we kennis met de eerste passant van deze dag. Niet veel later gevolgd door een echtpaar en daar bleef het lange tijd bij. 
Pas eenmaal dichterbij onze eindbestemming en dichtbij de doorgaande weg komen we weer enkele wandelaars tegen. Maar al met al een heerlijk rustig dagje! Via wat gekronkel door het Ruurlose bos naderen we het plaatselijke kasteel en al gauw onze bolides. 
Al met al een rap rondje Ruurlo Formerhoek, 14 km aangetikt, tijd genoeg om relaxed te badderen nadat de laatste kilometer de regen gestaag op onze bolletje is gevallen en lekker op tijd terug voor een gezellig etentje met vrienden.


Nu, inmiddels buik vol, slaap uit, zondagochtend, rap deze blog van mijn Apple via de pc in elkaar flantsen, want dadelijk, of beter gezegd over 5 minuten, vertrek in naar Mander. Wij gaan in drie dagen een rondje maken 😊. Twente ik kom eraan, ff een paar daagjes home waar mijn bedje jaren heeft gestaan πŸ™‚. BB here I come!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert, bedankt!